Annemieke van Ling

Reiki Master

Boeken: Groeien met Reiki en Doorgroeien met Reiki

Begin 1999 kwam ik in aanraking met reiki en al na enkele maanden wist ik het: hier schrijf ik een boek over. Het zijn uiteindelijk twee boeken geworden: Groeien met Reiki en Doorgroeien met Reiki. Met daarin de belangrijke zaken waarmee we bij reiki worden geconfronteerd. En in dit alles als rode draad ‘groeien met reiki’, het persoonlijke groeiproces dat door reiki wordt geactiveerd.

Groeien met Reiki geeft een goede indruk van de effecten van reiki op mens, dier en plant, de reikigeschiedenis met zijn reikilegende, de reikigraden, verschillende vormen van behandeling en lichamelijke sensaties.
“Eindelijk een boek dat ik kan aanbevelen”, was het compliment van een reikimaster – met jarenlange ervaring – toen ze dit boek had gelezen.
Een andere reikimaster schreef op zijn site over Groeien met Reiki: “Een aanrader voor mensen die pas Reiki 1 hebben gedaan. Je zult aan de hand van ervaringen die je in dit boek kunt lezen, tot de conclusie komen dat het helemaal niet zo gek is dat je soms een tijd niets meer voelt of in eerste instantie helemaal niets voelt, dat je een tijdje geen zin meer hebt in Reiki, dat je gaat twijfelen aan Reiki enz. enz.”
De journalistieke benadering onderscheidt beide delen van andere reikiboeken en draagt bij tot een prettig leesbaar geheel. Veel persoonlijke ervaringen van reikibeoefenaars komen aan bod.

Doorgroeien met Reiki beantwoordt belangrijke vragen van iedereen die met energieheling bezig is. De groei die door reiki wordt ingezet, houdt vaak in dat we belangstelling krijgen voor alles wat met subtiele energie te maken heeft. Doorgroeien met Reiki komt hieraan tegemoet. Gedachtekracht, negatieve energie, gronden, intuïtie, communicatie met onze gidsen. Dit alles en de relatie met reiki wordt helder uitgelegd.
Ook gevoelige zaken als ‘reiki en geld’ en ‘reiki en religie’ komen aan bod. Wie twijfelt of handoplegging wel geoorloofd is, vindt in dit boek de nodige houvast. Groeien met Reiki en Doorgroeien met Reiki vormen samen een compleet naslagwerk over reiki. Door jarenlang via de reiki-e-mailgroep mee te maken wat er zoal leeft bij reikibeoefenaars, was ik in staat om van beide boeken een prima vraagbaak te maken. Als mensen mij vragen stellen over reiki, kan ik ze dan ook steevast vertellen dat het antwoord eveneens te vinden is in mijn boeken. 🙂

Beide boeken zijn via de boekhandel te koop, maar kunnen ook bij mij in Kerk-Avezaath worden gehaald, indien gewenst gesigneerd.
• Groeien met Reiki (ISBN 90-8539-517-8) kost 17,95 euro
• Doorgroeien met Reiki (ISBN 978-90-8539-918-6) 16,95 euro.

Reikiavonden
Ik geef elke derde dinsdag van de maand een reikiavond. Een avond waarop de energie rijkelijk stroomt. Ook mensen die (nog) geen reiki hebben, zijn hierbij welkom.
Ik begin met een zelf geschreven geleide energiemeditatie. Nadat we gezamenlijk reiki hebben gestuurd, blijft een deel van de mensen beneden
om na te praten of elkaar een stoelbehandeling te geven. Anderen kiezen voor een liggende behandeling in een groep op de ‘Gouden Kamer’.

Reikihealingcirkel
Voor elke zondagavond sturen enkele tientallen mensen reiki naar een grote groep mensen en dieren. Ik beheer deze reikihealingcirkel. Als er iemand mee wil doen met reiki sturen of ook een ziek mens of dier heeft voor de lijst, laat dat dan weten. De namen blijven een jaar lang op de lijst staan.

Telepathische dierencommunicatie
Zelf ben ik een voorbeeld van ‘groeien en doorgroeien met reiki’. Ik had belangstelling voor paranormale zaken, maar wist zeker dat ikzelf geen enkele paranormale aanleg had. Toen ik eenmaal reiki 2 had, zag ik regelmatig beelden als ik – heel ontspannen, met mijn ogen dicht – iemand reiki gaf. Ik vond dat in het begin maar lastig, want dat leidde me maar af van de reikibehandeling. Ik had er toen geen idee van dat dit een communicatie met mijn gidsen was, die me wilden vertellen hoe de reiki werd ervaren door mijn cliënt, of welke belangrijke zaken er waren in zijn of haar leven. Het gemis aan informatie over de wijze waarop het contact met gidsen kan worden ervaren, is voor mij later een van de redenen geweest om Doorgroeien met Reiki te schrijven. Er zijn veel mensen die groeien met reiki en behoefte hebben aan informatie die hen wegwijs maakt. Zij hoeven dus voortaan niet meer tal van verschillende boeken te lezen. 🙂

Ik krijg meestal symbolische beelden te zien. Het ontcijferen daarvan is best moeilijk. In 2004 werd in Beusichem, op slechts acht kilometer afstand van mijn dorp, een workshop telepathische dierencommunicatie gegeven door de Amerikaanse dierencommunicator Carol Guerney. Ik wist dat dit niet voor niets op mijn pad kwam. Carol Guerney is bekend van het boek ‘Communiceren met dieren’. Dit boek had ik nog maar net gelezen toen in mijn krant stond dat zij zo dicht bij huis die workshop kwam geven.
Ik leerde van Carol dat ik onder andere ook in gedachten kan ‘praten’ met dieren. Na de workshop startte ik een mailgroep voor dierencommunicatie met medecursisten. Zo heb ik veel ervaring opgedaan met dierencommunicatie. Ik maak heel gemakkelijk contact met een dier door hem of haar reiki te sturen. Als ik me dan concentreer op de foto van het dier, laat ik eerst beelden komen die iets van hem of haar vertellen. Hierna stel ik mijn vragen.
De telepathische dierencommunicatie zorgt natuurlijk voor ‘doorgroeien met reiki’. Als ik beelden zie wanneer ik iemand reiki geef, heb ik vaak een idee wat er wordt bedoeld en vraag ik gewoon aan de gidsen van die persoon of dat klopt.
Via telepathische dierencommunicatie maak ik soms heel bijzondere dingen mee. Zo kon ik in 2006 een kennis vertellen dat het katje dat zou komen, de reïncarnatie was van een jaren geleden overleden poes. Voor die vrouw was dat na één dag ook zeker: de nieuweling had dezelfde zeer specifieke karaktertrekken; dat kon geen toeval zijn.
Telepathische dierencommunicatie is onder andere belangrijk als een huisdier ernstig ziek is en de verzorger (baasje, bazinnetje) twijfelt over het tijdstip van een laatste spuitje. Wil het dier zelf nog niet inslapen of is zij of hij eraan toe? Maar ook voor de overgebleven dieren is telepathische dierencommunicatie zinvol. Zij begrijpen vaak niet waar hun maatje is gebleven. Een poes die maandenlang rouwde om de dood van haar vriendje, hield haar bazinnetje uit haar slaap met haar vele klaaglijke gemiauw. De poes werd weer rustig en speels nadat we elkaar in een lang gesprek hadden uitgelegd wat er aan de hand was.

Reiki
Van mijn telepathische dierencommunicatie kan ik dankbaar gebruik maken bij Dolphin Reiki, ook wel Dolfijn Reiki genoemd. In november 2006 werd ik geïnitieerd in Dolfijn Reiki. Ik had toen al gauw in de gaten dat ik beeldende boodschappen doorkreeg van een dolfijn, die mijn dolfijnbegeleider bleek te zijn. Vaak zijn dit beelden die iets zeggen van de problemen waarmee dolfijnen worden geconfronteerd. Deze problemen zijn ook de reden waarom 2007 werd uitgeroepen tot het Jaar van de Dolfijn. De regenboogdolfijn hierboven was eveneens een van de beelden die ik kreeg, als teken dat dolfijnen ons mensen graag energie geven.
Dolfijn Reiki is een heel vriendelijke, eenvoudige ondersteuning van de eigen reiki. Via een simpele ‘dolfijnademhaling’ kom je heel gemakkelijk in contact met de energie van deze dieren. Iedereen die reiki heeft – het maakt niet uit welke graad – kan de Dolfijn Reiki-initiatie krijgen én ook zelf doorgeven. De drempel voor Dolfijn Reiki is extra laag doordat de initiatie en de digitale infobestanden gratis zijn. In Nederland is het wel gebruikelijk dat de geïnitieerde in Dolfijn Reiki tien euro overmaakt voor de Stichting SAM. Deze stichting streeft ernaar om aan zoveel mogelijk kinderen met een handicap therapie met dolfijnen beschikbaar te stellen. Naast die tien euro kan een vergoeding worden gevraagd voor de onkosten die worden gemaakt, bijvoorbeeld voor het Dolfijn Reiki-certificaat dat de geïnitieerde ontvangt.
De initiatie bij Dolfijn Reiki gebeurt gewoonlijk op afstand, op een afgesproken tijdstip. Ikzelf miste bij de initiatie een geleide meditatie, eventueel uitgesproken op een cd. Daarom heb ik beide meditatieteksten gecombineerd en doe ik de initiaties vooral in aanwezigheid van de betrokken mensen. De initiatie is hierdoor een mooi samenzijn.

Gidsencontact
Van telepathische dierencommunicatie naar gidsencontact is een kleine stap, zo is mijn ervaring. Als wij iemand Reiki-energie geven of een andere energiehelingsmethode toepassen, kunnen wij vaak al iets merken van dat contact met gidsen. We worden met onze handen geleid naar bepaalde plaatsen. De beelden die ik zie, zijn vaak afkomstig van de gidsen van de betrokken cliënt. Ik kan nu ook in gedachten praten met mijn gidsen, en met de gidsen van andere mensen. Mensen met specifieke levensvragen kunnen vaak verhelderende antwoorden krijgen van hun gidsen.

Reconnective Healing
Reconnective Healing (RH) is een energiehelingsmethode die is gestart door de Amerikaan Eric Pearl. Bij een officiële sessie van Reconnective Healing is er geen handoplegging zoals bij Reiki. De ‘RH-practitioner’ werkt met de handen boven het lichaam van de cliënt en zorgt zo voor energetische verbindingen. ‘Reconnective’ is ‘opnieuw verbindend’. Reconnective Healing geeft een sterke energie. Meestal zijn maximaal slechts drie sessies nodig binnen vier dagen. Ook als geen verbetering optreedt van de kwaal, volgen er niet meer sessies. Binnen zeer korte tijd weet de cliënt dus waar hij of zij aan toe is.
Reconnective Healing is niveau I en II van de Reconnectie. Niveau III bestaat uit het leren van de eigenlijke Reconnectie. Hierbij worden in twee sessies punten en lijnen van het lichaam ingestraald, en via dat energetische raster worden de meridianen van de cliënt verbonden met de meridianen van het universum. Voor veel mensen betekent dit dat hun leven binnen een paar jaar een andere wending krijgt: mensen komen meer op hun levenspad terecht. Natuurlijk geeft de Reconnectie ook veel helende energie. Toen Eric Pearl zelf de Reconnectie kreeg van een zigeunerin ontstonden bij hem opmerkelijke helende gaven. Dat was het begin van Reconnective Healing. Ikzelf pas Reconnective Healing toe sinds 2008. Daarna heb ik ook de Reconnectie geleerd.

Bovenstaande info is een duidelijk voorbeeld van groeien en doorgroeien met reiki. Zelf kon ik al gauw zeggen: “Reiki verrijkt mijn leven.”
Mede op basis van mijn boeken Groeien met Reiki en Doorgroeien met Reiki heb ik heel informatieve reikicursussen opgesteld, waaraan per keer maximaal drie mensen kunnen deelnemen.
Wil je meer info – over mijn boeken, over Reiki, Dolfijn Reiki, telepathische dierencommunicatie, gidsencontact of over Reconnective Healing en de Reconnectie – bel of mail dan.

Annemieke van Ling
Telefoon 0344-682391
E-mail: Annemieke.van.Ling@wxs.nl