Esther van Kessel

Biodanza docente I gepassioneerd danser I levensgenieter

Over mij

Dansen staat voor mij als een metafoor voor het leven. Hoe ik dans, leef ik, vol! Half bestaat voor mij niet. De kunst om te dansen met alles wat het leven je geeft, hoogtepunten, dieptepunten en alles wat daar tussen zit. Dit is wie ik ben. Deze energie neem ik mee in alles wat ik doe. Vanuit een enthousiasme en bevlogenheid die mij vleugels geeft.

Dansen is mijn grote passie en zolang ik mij kan herinneren dans ik al. Vele soorten dansen heb ik gedaan: Stijldansen, rock & roll, salsa, flamenco, Argetijnse tango en hele avonden op de dansvloer in de disco. 
‘Mensen’ is mijn andere grote passie. Als coach/trainer heb ik de mens en dans met elkaar kunnen verbinden en heeft de dans als werkvorm in mijn trainingen of in de individuele sessies die ik geef in de loop van de jaren een plek gekregen. Dit is bij mij gaan groeien en heeft zich ontwikkeld tijdens mijn 3-jarige opleiding bij het Itip (school voor Leven en Werk) en zich nog meer verdiept in de aanvullende 2-jarige opleiding ‘lichaamswerk’.
Als mooie aanvulling hierop ben ik ook nog mindfulnesstrainer. Op enig moment kwam Biodanza op mijn pad. En daarin kwam voor mij alles samen wat ik inmiddels geleerd had. Tegelijkertijd viel Biodanza ook helemaal samen met wie ik in essentie ben en wat ik te doen heb. Biodanza heeft mijn hart gestolen; een hele mooie zachte vorm van helen. Ik voel mij dankbaar dat ik dit mag doen en word heel blij van het geven. In februari 2023 ben ik afgestudeerd. Aanvullend hierop heb ik drie specialisaties gedaan ‘Biodanza in organisaties’, ‘Biodanza in de Natuur’ en ‘Het Voorgevoel van de Engel’.

Wat is Biodanza? 

Biodanza is een op wetenschap gefundeerde vorm van bewegen op muziek afkomstig uit Zuid-Amerika. ‘Bio’ staat voor leven; we vieren en oefenen het leven. Contact maken met je hart en leven vanuit liefde dat is in de kern waar Biodanza over gaat. Iedereen kan het, je hoeft er niet voor te kunnen dansen om mee te kunnen doen. In onze wereld hebben nog weinig mensen echt contact met hun lijf. Doordat we in stilte bewegen en niet praten, nodigt het uit om weer verbinding te maken met je lijf. We dansen o.a. op wereld-, pop- en klassieke muziek. De muziek is niet willekeurig gekozen maar heel specifiek en erop gericht de integratie tussen hoofd en lichaam te bevorderen én alle gelukshormonen aan te maken om ons vitaler, liefdevoller, veerkrachtiger en levenslustiger te voelen. Biodanza moet je net als eten niet naar kijken maar proeven en ervaren.

Rolando Toro Araneda, in 2010 overleden, was wetenschapper, psycholoog, medisch antropoloog, kunstenaar en hoogleraar en heeft deze vorm in samenwerking met het Instituut voor Esthetiek van de katholieke universiteit in Chili ontwikkeld.

Luister ook deze inspirerende podcast:

 

 

Liefde is meer dan liefde
(Gedicht van Rolando Toro Araneda vertaald uit het Spaans door Marieke Annink)
Omdat liefde meer is dan liefde alleen
Liefde is de weg belopen vanuit het binnenste in jou
Jouw pad om vanuit het niets vrucht te kunnen dragen.
Leven is aanwezig zijn in jouw centrum
Binnen in jouw hart kan
een prachtige bloem verborgen zijn
Leven is groeien zonder een blad voor je mond te nemen
Jezelf uit strekken tussen hemel en aarde
in een onweerstaanbare passie voor de vrijheid
De onvoltooide wereld om je heen
Vind haar heelheid in de sprekende symbolen van de natuur
Ga in gesprek met de bomen, de bloemen en de dieren
Leven is als lopen op het magische bospad van jouw innerlijke rijkdom.

 

Wanneer?

Op donderdagavond geef ik van september t/m juni les in de prachtige zaal van de LifeJoy-school. Naast de weekgroep bied ik het hele jaar door verdiepende Biodanza-activiteiten welke te vinden zijn op de website-agenda van Lifejoy https://www.lifejoy.nl/full-calendar/ en op de website van de Vereniging Biodanza Nederland (VBN) https://www.biodanza.nl/ .

Daarnaast geef ik maandelijks een Biodanza-Party en in de zomermaanden regelmatig een Biodanza–evenement buiten op LifeJoy-land in Varik. Dit alles in samenwerking met Bert van Ingen, die mij faciliteert. Bert en ik kennen elkaar van de Biodanza-opleiding en zijn zeer goed bevriend met elkaar geraakt.

Nieuwsgierig geworden en wil je het een keer beleven?
Dan ben je van harte welkom!

Aanmelden of meer info?

Dit kan per mail ster1967@gmail.com of telefonisch of via de app +31621975903

Harte-groet Esther van Kessel