De kernwaarden van LifeJoy

De Stichting LifeJoy heeft een aantal punten die zij heel belangrijk vindt.


Je bent je ZELF

Leef zo dat datgene wat je doet, ook goed voelt. Wees daarbij steeds jezelf, waardoor alles makkelijker gaat. Je voelt je een gelukkiger mens als je weet wat voor jou werkelijk belangrijk en waardevol is. Hierdoor zul je je ook liefdevoller gaan gedragen, wat prettig is voor de mensen om je heen. Ook zij zullen zich daardoor beter voelen. Dat heeft weer een positief effect op hún omgeving. Bewustzijn draagt bij aan een gezonde geest, een gezond lichaam en een gezonde aarde. Een aarde waar ruimte is voor liefde voor iedereen.

Je weet dat we allen ÉÉN zijn

Er is geen verschil tussen jou en mij, iedereen is gelijk. Als je dit begrijpt dan is het volgende heel vanzelfsprekend: doe een ander niet aan, wat je zelf niet aangedaan wilt worden. Leef vanuit je hart, met respect voor alles om je heen. Als je op die manier leeft, dan sta je ook open voor de mening, het gevoel en de behoeften van de mensen om je heen. Ieder mens heeft de behoefte aan warme en genegenheid. Door elkaar te helpen, op welke wijze dan ook, zul je je beter gaan voelen. Je zult merken dat je daarmee uiteindelijk ook jezelf helpt.

Je doet wat je KUNT doen

Iedereen kan íets bijdragen aan een betere wereld. We hebben allemaal onze eigen talenten. Het gaat niet om de hoeveelheid die je bijdraagt. Ook hoef je je bijdrage niet te vergelijken met wat een ánder doet. Het gaat erom dat je bijdraagt wat je kunt vanuit je eigen gevoel, je eigen talenten en je eigen inspiratie. Als je dit doet vanuit een bedoeling van goedheid en liefde dan lever je een bijdrage aan de verbetering van de wereld. Jouw inzet, hoe klein dan ook, is nodig. Alleen sámen kunnen we er iets moois van maken en elkaar inspireren.

Je verbindt je aan onvoorwaardelijke LIEFDE

Datgene wat je in je hart voelt straal je ook uit. Leef vanuit liefde en behandel je omgeving met liefde. Ook wanneer die ander anders is of doet dan jij. In onze diversiteit zijn we allen één. Als je de ander ondersteunt met wat hij of zij nodig heeft, ook als dat op een wijze is die jij niet gewend bent, dát noem je onvoorwaardelijkheid. Alleen zo kan de wereld een fijnere en betere plek worden om te leven